Wednesday, February 24, 2016

Romania de Dragobete.

De Dragobete o sa va aratam care era tinuta mireselor si inca mai este respectata, in unele zone sau de unele cupluri. Astazi sarbatorim iubirea  in stil romanesc. :)

In trecut romanii tineau foarte mult la traditie si la portul popular pentru fiecare eveniment important din viata lor. Astfel astazi putem admira tinute diferite din zonele Romaniei care sunt o incantare pentru ochi.

Portul era de obicei colorat cu motive diverse, iar de la zona la zona acesta avea accente diferite. In zilele noastre imbracam ''straiele'' traditionale mai rar si atunci de dragul bunicilor. Insa il iubim si il respectam la fel de mult ca traditia noastra romaneasca. Suntem un popor cu obiceiuri frumoase ce nu trebuie pierdute undeva in timp. Suntem datori sa ducem mai departe ceea ce bunici nostri au agonisit cu atat de multa ardoare.

In imagini o sa observati frumusetea portului traditional, cromatica, dar si atitudinea ce vine la pachet cu acesta. Iar pentru miresele din acele timpuri portul era unul incarcat si mai mult decat de obicei, continand tot felul de detalii pentru a anunta acest eveniment special din viata unei femei.






Dupa cum observati in partea  Oasului, miresele noastre poarta niste costume extravagante cu accesorii de dimensiuni mari si nu numai. La Bistrita pe langa voal se adauga o coroana mare de flori, iar in Transilvania accesoriile domina detasat. In partea de nord a tarii, in Bucovina, portul este colorat, purtat cu atitudine ''fatarnica'' dar nu atat de incarcat. Flori, margele si cat mai multe culori, asta purtau miresicile noastre.

Speram ca romancele noastre au adus un strop de fericire in inimile voastre, culoare si mandrie fata de tara si traditie.

De Dragobete, Iubiti-va romaneste!


With love, 
Ioana



Photofrom : Pinterest

No comments:

Post a Comment